Wegańskie majonezy i sosy
Odpowiedni dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej, odkwaszającej (pH), wegetariańskiej, wegańskiej
Write a review
Print
Ingredients
- 1 mały ziemniak
- kawałek marchewki
- pół szklanki nierafinowanego oleju
- ząbek czosnku
- cytryna
- sól
Instructions
Warzywa ugotować do miękkości i wystudzić. Pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu do miksowania. Dodać olej i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać starty lub posiekany ząbek czosnku a następnie posolić. Jeśli majonez jest zbyt gęsty dodać zimniej wody. Majonez doprawić sokiem z cytryny.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
Zielony sos majonezowy „witaminka”
Odpowiedni dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej, odkwaszającej (pH), wegetariańskiej, wegańskiej
Write a review
Print
Ingredients
- mała wiązka zielonych liści np. rzodkiewki, szpinaku itp.
- 1 mały ziemniak
- kawałek marchewki
- pół szklanki nierafinowanego oleju
- ząbek czosnku
- cytryna
- sól
Instructions
Warzywa ugotować do miękkości i wystudzić. Pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu do miksowania. Dodać olej i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać starty lub posiekany ząbek czosnku a następnie posolić. Jeśli majonez jest zbyt gęsty dodać zimniej wody. Majonez doprawić sokiem z cytryny. Dodać posiekane liście i zmiksować na gładką masę.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
Zielony sos majonezowy „aksamitny”
Odpowiedni dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej, odkwaszającej (pH), wegetariańskiej, wegańskiej
Write a review
Print
Ingredients
- mała wiązka zielonych liści np. rzodkiewki, szpinaku itp.
- 1 mały ziemniak
- kawałek marchewki
- pół szklanki nierafinowanego oleju
- ząbek czosnku
- cytryna
- sól
Instructions
Warzywa ugotować do miękkości i wystudzić. Pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu do miksowania. Dodać olej i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać starty lub posiekany ząbek czosnku a następnie posolić. Jeśli majonez jest zbyt gęsty dodać zimniej wody. Majonez doprawić sokiem z cytryny. Liście udusić na odrobinie wody. Dodać do sosu i zmiksować na gładką masę.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/

OFF

Categories: Ekokuchnia - przepisy

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company