kotlety jaglano selerowe roszpunka surówka z marchwi i jabłka z sezamem surówka z surowego buraczka na słono ziemniak 300x200 Kotlety selerowo jaglane
Kotlety selerowo-jaglane
Odpowiedni dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezjajecznej, odkwaszającej (pH), wegetariańskiej, wegańskiej
Write a review
Print
Ingredients
- szklanka kaszy jaglanej
- ćwiartka selera
- 1-2 cebule
- 2-3 łyżki płatków owsianych (w diecie bezglutenowej mąki kukurydzianej lub jaglanej)
- pęczek pietruszki
- przyprawy: sól, curry
Instructions
Kaszę uprażyć i ugotować wrzucając na wrzątek. Cebulę pokroić na plasterki i usmażyć z przyprawami. Selera zetrzeć na grubych oczkach i poddusić do miękkości na odrobinie wody (lub usmażyć razem z cebulką). Kaszę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać selera i posiekaną pietruszkę oraz płatki owsiane zmielone w młynku do kawy na mąkę w takiej ilości, jaka jest potrzebna, aby masa była odpowiednio gęsta. Formować kotleciki i obtaczać w otrębach. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku ok. 20 min.
Ekopensjonat - wczasy nad morzem z dzieckiem http://www.ekopensjonat.pl/
OFF

Categories: Ekokuchnia - przepisy

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts