Chłopska polewka z kurdybankiem
Write a review
Print
Ingredients
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- kawałek selera
- szklanka liści kurdybanka
- szklanka ugotowanego ciemnego ryżu (okrągłego)
- łyżka nierafinowanego oleju
- przyprawy: natka pietruszki, koperek, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczka kminku w całości,
- pieprz
- woda
- zdrowa zasmażka bez mąki, tłuszczu i smażenia
Instructions
Warzywa pokroić i poddusić na odrobinie wody i łyżce oleju. Zalać wrzątkiem, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Zagęścić zdrową zasmażką (patrz przepis na zdrową zasmażkę) i ugotowanym osobno ryżem. Pogotować jeszcze kilka minut. W tym czasie zblanszować liście kurdybanka. Dodać kurdybanek (całe liście bez szypułek) i drobno posiekana pietruszkę. Gotować następne 2-3 minuty. Wyłączyć gaz. Wsypać posiekany koperek. Polewka gotowa! Smacznego!
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
Zdrowa zasmażka bez mąki i tłuszczu
Write a review
Print
Ingredients
- Szklanka pieczonych w piekarniku warzyw (np. ziemniak, kalafior, marchewka, pieczarki, cebula)
- 1-2 szklanki wrzątku
Instructions
Warzywa zalać szklanka wrzątku i zmiksować. Stopniowo dolewać wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Używać do zagęszczania zup, sosów, warzyw na ciepło itp.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/

OFF
Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company