Pasta pomidorowa
Write a review
Print
Ingredients
- 2 jajka
- ¼ małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- ¼ pomidora
- 2cm ogórka zielonego
- łyżka stołowa masła lub oliwy
- 3 łyżki słonecznika łuskanego
- 10 migdałów
- 1 mała łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego
- 2 szczypty pieprzu ziołowego
Instructions
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Słonecznik uprażyć na patelni.
Cebulę, pomidora i ogórka dowolnie pokroić. Wszystkie składniki za wyjątkiem
słonecznika wrzucamy do naczynia i miksujemy do całkowitego zmieszania się
ich w jednolitą masę. Następnie dodajemy słonecznik i mieszamy łyżką. Można
jeszcze doprawić do smaku cytryną, solą, słodką lub ostrą papryką i innymi
przyprawami, które lubimy. Smacznego!
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF

Categories: Ekokuchnia - przepisy

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company