Makaron z liśćmi rzodkiewki i warzywami
Write a review
Print
Ingredients
- 2-3 wiązki młodych liści rzodkiewki
- 1 wiązka szpinaku
- kawałek cukinii
- 1-2 małe pomidory
- ząbek czosnku
- sól
- olej
Instructions
Czosnek posiekać. Podpiec na suchej patelni (lub na tłuszczu). Utrzeć na grubych oczkach cukinię, dodać do czosnku. Poddusić. Następnie dodać pokrojone pomidory, potem liście rzodkiewki a na końcu szpinak. Posolić. Dusić do miękkości, podlewając w razie potrzeby kilkoma łyżkami wody. Cała woda powinna wyparować.
Notes
Potrawa odpowiednia dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezcukrowej, odkwaszającej (pH), wegetariańskiej, wegańskiej.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company