Kluski z kaszy gryczanej, bez mąki, jaj, mleka i innych dodatków
Write a review
Print
Ingredients
- kasza gryczana nieprażona
- olej lub masło klarowane
- sól, natka pietruszki
Instructions
Ugotować kaszę. Gorącą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Posolić. Dodać do smaku oliwę lub klarowane masło i posiekaną natkę pietruszki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować masę z kaszy, tak aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Zostawić do zastygnięcia.
Pokroić na paski o szerokości ok. 3-4 cm. Wykrawać ukośne kopytka.
Kluseczki podgrzać w piekarniku lub na polanej olejem patelni. Podawać okraszone podsmażoną cebulką lub klarowanym masłem.
Notes
Odpowiednie dla diety bezglutenowej, bezlaktozowej, bezmlecznej, bezcukrowej, odkwaszającej (pH) (podane z warzywami), wegetariańskiej i wegańskiej.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company