Kaszka jaglana dla niejadków
Write a review
Print
Ingredients
- 3-4 szklanki mleka migdałowego (może też być woda)
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej,
- 1 łyżka kuzu lub skrobi kukurydzianej
- 1-2 łyżki karobu (lub kakao)
- łyżka masła (niekoniecznie)
- szczypta cynamonu
- stewia do smaku, sól
- kokos, łuskany migdał, suszona porzeczka lub żurawina i owoce goji do dekoracji
Instructions
Mleko zagotować. Dodać karob lub kakao, następnie namoczoną i odsączoną kaszę jaglaną. Gotować do miękkości. Dodać masło i cynamon. Zmiksować. Zagęścić kuzu lub skrobią kukurydzianą. Podawać udekorowane wiórkami, owocami i kokosem.
Notes
Potrawa odpowiednia dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezcukrowej, bezjajecznej, wegetariańskiej, wegańskiej (bez masła), fazy przejściowej diety odkwaszającej (pH) oraz dla płaczliwych i marudnych dzieci (poprawia humor :D).
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers