Gołąbki z kaszą jaglaną i szparagami
Write a review
Print
Ingredients
- młoda kapusta
- dwie wiązki szparagów
- 2 cebule
- 2 szklanki kaszy jaglanej
- 6 szklanek wody
- sól
- zielona pietruszka
Instructions
Kaszę uprażyć na suchej patelni, wsypać na wrzątek i ugotować. Liście kapusty sparzyć. Cebulkę podsmażyć. Szparagi ugotować na parze lub udusić na odrobinie wody. Połączyć kaszę, szparagi i cebulkę z przyprawami. Powstały farsz zawijać w liście kapusty. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty. Polać kilkoma łyżkami wody i oliwą. Układać ciasno gołąbki. Skropić po wierzchu oliwą. Gotować do miękkości.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers